Guide til parkeringsanlæg – alt, hvad du skal vide

parkeringsanlæg
Vil du gerne have styr på, hvem der har adgang til virksomhedens, boligforeningens eller institutionens parkeringsplads? Så kan det være, at du bør investere i et parkeringsanlæg. Med den rette løsning kan du sikre, at parkeringspladsen kun anvendes af de rette personer, eller at der forekommer betaling for parkering på p-pladsen.
Vil du være klogere på parkeringsanlæg, fordelene ved dem og overvejelser inden køb? Så læs med herunder.

Del indlægget

Hvem kan have gavn af et parkeringsanlæg?

Et parkeringsanlæg kan være nødvendigt alle steder, hvor der parkerer mange biler. Det gælder både for private og offentlige parkeringspladser.

Hvis vi kigger udover de offentlige parkeringspladser og store parkeringshuse, kan det være relevant for virksomheder med egen parkering, boligforeninger med p-plads/kælder eller institutioner, hvor mange ankommer i bil.

Et smart anlæg i forbindelse med en boligforening vil sikre, at det kun er beboerne, der har adgang til anlægget. Det giver en tryghed for beboerne, samtidig med at de altid er sikret at få en plads. For medarbejdere hos store virksomheder er det en stor fordel, at de ved, at der altid er en p-plads til dem tæt på virksomheden, så de slipper for at cirkulere på p-pladsen, indtil der er en ledig plads.

Hvad er fordelene ved at have et parkeringsanlæg?

Hvis I vælger at investere i et parkeringsanlæg, vil I opleve disse fordele:

  • I kan begrænse adgangen til et parkeringsområde
  • Der er mulighed for at opkræve betaling gennem en parkeringsautomat
  • Trygheden vil blive højnet for dem, der bruger anlægget
  • Medarbejdere er sikre på at få en plads

Hvad skal I overveje, inden investering i parkeringsanlæg?

Hvis I gerne vil investere i et parkeringsanlæg, er der et par ting, I bør overveje:

  • Adgangskontrol: Når I vælger en adgangskontrol, har i et par forskellige muligheder. Den mest anvendte løsning er en parkeringsbom. Denne kan betjenes via en nøglebrik, der udleveres til medarbejdere eller beboere. I har også mulighed for at vælge en adgangskontrol med nummerpladegenkendelse.
  • Ladestandere: I kan overveje, om I skal installere ladestandere i forbindelse med anlægget – og hvor mange I bør installere.
  • Serviceaftale: I kan vælge at tegne en serviceaftale på parkeringsanlægget. På den måde er I sikre på, at der altid bliver taget hånd om anlægget i forbindelse med vedligehold og eventuelle fejl.
  • Budget: Alt efter hvilken løsning I vælger, vil priserne varierer meget. Af den grund kan I starte med at afsætte et budget, I ønsker at bruge på projektet.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Her besvares nogle af de mest stillede spørgsmål om parkeringsanlæg.

Hvad er fordelene ved et parkeringsanlæg?

Der er flere fordele. For det første skaber det tryghed for personerne, der anvender p-pladsen. For det andet er det praktisk for medarbejdere eller beboere, der altid er sikret en plads.

Hvem kan bruge et parkeringsanlæg?

Et parkeringsanlæg kan være en mulighed for alle, der ejer en p-plads. Det kan eksempelvis være store virksomheder, boligforeninger eller lignende.

Hvad koster et parkeringsanlæg?

Prisen varierer utroligt meget i forhold til, hvad der er inkluderet, og hvilken type du vælger.

Flere indlæg

Fordele ved nybyggede lejeboliger

Nybyggede lejeboliger, eller nyopførte udlejningsejendomme, har en række fordele, der gør dem til et attraktivt valg for lejere. Denne artikel udforsker fordelene ved disse ejendomme

Find priser på opgiver på bygliga.dk