Mini CO2 huse – her er alt, du bør vide

mini co2 img
I løbet af de sidste år har vi hørt om koncepter som tiny living, selvforsynende boliger og ikke mindst mini CO2 huse. Disse koncepter har flere ting tilfælles, men den største fællesnævner er det lave forbrug og derved den reducerede udledning af CO2, der følger med.

Del indlægget

Vil du videre mere om CO2 neutrale huse? Vi har samlet den vigtigste information – læs med herunder.

Udviklingen af mini CO2 huse siden 2012

Det første projekt med mini CO2 huse i Danmark blev lanceret i 2012, hvor Realdania stod for et udviklingsprojekt kaldet MiniCO2 Husene. I 2014 blev de seks typehuse indviet i Nyborg, og siden da har der været en stor udvikling på området. I projektet var der fokus på upcycling, vedligeholdelsesfrie huse, genbrugsmaterialer og meget andet. Boligerne blev beviset på, hvordan vi kan reducere CO2-udslippet fra boligen med helt op til 86%.

Hvad kendetegner CO2 neutrale huse?

Hvis du gerne er interesseret i en mini CO2 hus, kan du her se, hvad der kendetegner dem.

 • De har mest muligt naturligt lysindfald
 • De har ofte inder- og ydervægge i træ
 • Husene er isolereret med papir-uld
 • De har fokus på genbrugsmaterialer
 • De er så vedligeholdelsesfri som muligt
 • Husene har en grøn opvarmningskilde

Nogle af de mange fordele ved CO2 huse

Der er mange fordele ved CO2 huse. Her er et par af dem:

 • CO2 udledningen er mindre under opførelse af boligen
 • Du reducerer din CO2 udledning i hjemmet markant
 • Du får et sundt indeklima
 • Du går ikke på kompromis med kvaliteten
 • Du sparer penge på din varmeregning

De første mini CO2 huse fra 2014 viste, at det var muligt at nedsætte CO2 forbruget med 45 procent i forbindelse med opførelse af boligerne. Den største besparelse over tid kommer dog igennem det lave energiforbrug i hjemmet, som både gavner klimaet og din pengepung. Én af de største faktorer, der givet forbruget et ryk nedad, er, at der er fokus på grønne opvarmningskilder samt effektiv isolering.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Her besvares nogle af de mest stillede spørgsmål om CO2 neutrale huse.

Er det primitivt at leve i et mini CO2 hus?

Nej, du kan sagtens bo i et CO2 venligt typehus uden at gå på kompromis med hverken design eller komfort. Selvom der anvendes bæredygtige materialer, vil disse være i god kvalitet og holde mindst lige så godt som traditionelle materialer, der udleder mere CO2.

Hvad er CO2 huse bygget af?

CO2 huse anvender bæredygtige materialer. Det kan indebære trævægge både inde og ude eller vægge af genbrugsmaterialer fra eksempelvis skibscontainere. Herudover anvendes der papir-uld til isolering, og der kan bruges gamle champagnepropper som gulv.

Hvad koster et mini CO2 hus?

Ligesom med alle andre parcelhuse og nybyggerier varierer prisen. Ligegyldigt hvad huset koster fra nyt, vil det dog være en god investering i forhold til udgifter til forbrug og vedligehold. Herudover undgår du problemer med at sælge huset pga. et dårlig energi

Flere indlæg

Fordele ved nybyggede lejeboliger

Nybyggede lejeboliger, eller nyopførte udlejningsejendomme, har en række fordele, der gør dem til et attraktivt valg for lejere. Denne artikel udforsker fordelene ved disse ejendomme

Find priser på opgiver på bygliga.dk