Alt du skal vide om Romerhusene

Kan du godt lide arkitektur? Hvis svaret er ja, og du til og med interesserer dig for antikken, kan det være, Romerhusene fanger din interesse. Romerhusene er en samling af huse og rækkehuse, som er placeret i Helsingør. Deres egentlige navn var Kingohusene, og de blev designet af Jørn Utzon i perioden 1957-1961.

Del indlægget

Klyngen af rækkehuse er et på én gang unikt og basalt bygningsværk, som giver associationer til fortiden, mens den dyrker moderne minimalisme og dansk effektivitet. Atriumgårdene sørger desuden for, at du kan værne om dit privatliv, mens du får frisk luft, uanset hvor eller hvem du er – slut med nysgerrige naboer!

Romerhusenes konstruktion

Alle de 60, vinkelbyggede huse har næsten det samme grundplan hele vejen igennem, selvom nogle er spejlvendte eller har en alternativ rum-placering. Med lige meget plads i de identiske, kvadratiske bygninger, er der kun liden variation.

De unikke bygningsværker er på én gang minimalistiske og rustikke. Deres design er L-formet og baseret på traditionelle, danske bondegårdshuse, og har atrium-lignende gårde i midten, der skal minde om dem, der ofte ses i islamisk og kinesisk arkitektur.

Eftersom alle husene har deres egen, indbyggede atriumgård, får du mulighed for frisk luft og en smule haveliv, uanset hvilket, du bor i. Som husejer er haven en luksus, men det er ikke altid en privat affære – indtil nu. Nyd dit og dine gæsters selskab uden at tænke på, om naboerne kan se over hækken.

Beliggenhed og Romerhusenes omgivelser

Romerhuset i sig selv ser måske ikke voldsomt interessant ud, men det er helhedsindtrykket, der er pointen. Romerhusene i Helsingør ligger desuden blandt smuk natur og med vand i nærheden, og alle de smukke, simple huse har deres egen gårdhave.

Som navnet antyder, minder romerhusene meget om bygningerne i det gamle Rom – og det er ikke tilfældigt. I sin helhed danner bygningerne i sig selv et bybillede, der kan imitere en gammel, romersk by, som vi aldrig har set den. De gamle møder det nye i unikke omgivelser skabt af moderne arkitektur, som med sit på én gang særprægede og simple udseende danner en helhedsoplevelse.

Et unikt design i traditionel stil

Romerhusene ser måske ikke ud af noget særligt, men det er moderne bygninger, der giver respekt til antikkens bygningsværker, og som vender tilbage til en traditionel byggestil. Med et simpelt design og en basal grundform, er romerhuset et lærred, der ikke er til skue, men skal fyldes op.

Hvis du er glad for rene linjer og et design uden for meget postyr, bør du kigge nærmere på romerhusene. Effektivitet og praktisk tænkning er kommet i forreste række. I romerhuset skal du ikke bekymre dig om tagsten eller spildt plads; alt er indordnet, så alting kan passe som et puslespil.

Dét betyder dog ikke, romerhusene er personlighedsløse. Her kan du bygge dit hjem op, som du ønsker det, og lade din og din families personlighed skinne igennem. Det er ikke bygningen selv, der bestemmer din stil, men dig og de mennesker, du bor med.

Flere indlæg

Fordele ved nybyggede lejeboliger

Nybyggede lejeboliger, eller nyopførte udlejningsejendomme, har en række fordele, der gør dem til et attraktivt valg for lejere. Denne artikel udforsker fordelene ved disse ejendomme

Find priser på opgiver på bygliga.dk