Så nemt er det at få internet i sommerhuset

Sommerhus og internet

Del indlægget

Ejer du et sommerhus, og mangler det at komme på internettet?

Det er der heldigvis råd for – og det er ikke spor svært. I denne artikel gennemgår vi de alternativer, du kan vælge imellem, når du vil have internet i sommerhuset.

Læs med, og bliv forbundet i en fart!

Bredbånd: Det nemmeste internet til sommerhuset

Hvis du vil have internet i sommerhuset er den oplagte løsning at koble dig op på en bredbåndsforbindelse.

Bredbånd kom til Danmark i 1999, og siden dengang er bredbåndsnetværket blevet udvidet til hele landet. Det gælder med allerhøjeste sandsynlighed også det område, hvor du vil have dit sommerhus på internettet.

Du kan koble dig til bredbånd på 2 måder

Der er generelt set 2 måder at koble sig op til bredbånd på for at få internet i sommerhuset.

Den første måde er, at du kan koble dig op på kabelnetværket. Et eller andet sted i sommerhuset vil du højst sandsynligt kunne finde enten et telefonstik eller et internet-udtag. Hvis du kan det, så er det bare med at ringe til en internetudbyder, og bede dem om at sende internet ud af stikket. Når du har haft fat i dem vil du modtage et modem samt en router med posten (eller til afhentning hos en lokal forhandler). De skal tilsluttes stikket i sommerhuset – og voilá! Så har du fået internet i sommerhuset.

En anden metode, du også kan benytte dig af, er at koble dig på det mobile netværk – som ofte kaldes mobilt bredbånd. Det mobile netværk er trådsløst, udsendes fra master overalt i landet, og dækker, igen igen, stort set hele Danmark. De eneste undtagelser er typisk hvis du bor langt inde i skoven, hvor de mange høje træer godt kan komme til at “skygge” for signalet fra masten.

For at få mobilt bredbånd skal du igen have din lokale internetudbyder i røret. De kan tjekke dækningen for dig i området, hvor dit sommerhus ligger. Hvis det ser fint ud sender de dig en modtager, der fanger signalet, og sender det ud i sommerhuset. Alt, du skal gøre med modtageren, er blot at slutte den til strøm, og følge en lille guide, der hjælper dig med opsætningen.

Med fiber-internet til sommerhuset får du en lynhurtig forbindelse

Et moderne alternativ til bredbånd er fibernettet. Fibernettet er en ny type netværk i Danmark, der stadig er ved at blive udrullet i de forskellige landsdele.

Fibernettet har den fordel, at det kan give dig langt hurtigere internet i sommerhuset end almindeligt bredbånd kan. Så slipper du for at sidde og vente på at skærmen indlæser, eller at filmen på Netflix afspiller. Og hvis sommerhuset er stort, og I er mange, der skal på internettet på samme tid, så kan en opkobling til fibernettet også afhjælpe evt. problemer med kapaciteten.

Fibernettet dækker dog ikke hele Danmark endnu. Men hvis du er heldig, så er fibernettet allerede blevet udrullet til det område, hvor dit sommerhus er i. Du kan kontakte dit lokale internetselskab for at høre mere om hvorvidt du kan få fiberinternet i sommerhuset, eller om du må vente lidt endnu.

Her kan du finde udbydere af internet til sommerhuset

Der findes talrige udbydere af internet i Danmark – og det gælder også, hvis du vil have billigt internet til dit sommerhus. Du kan søge dem frem på internettet, eller gå ind på linket tidligere i teksten her. Der får du et overblik over nogle af de mest populære udbydere med den bedste internet-dækning til sommerhusene i Danmark.

Flere indlæg

Fordele ved nybyggede lejeboliger

Nybyggede lejeboliger, eller nyopførte udlejningsejendomme, har en række fordele, der gør dem til et attraktivt valg for lejere. Denne artikel udforsker fordelene ved disse ejendomme

Find priser på opgiver på bygliga.dk